16.února 2019
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Dnes má svátek

Ljuba

Zítra má svátek

Miloslava

Informace k GDPR  

Základní škola Cetkovice, okres Blansko, příspěvková organizace bude ke dni 25. května 2018, tedy ke dni  nabytí  účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a  volném pohybu těchto údajů a také o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen „Nařízení“) GDPR, bude disponovat potřebným zajištěním pro podporu splnění požadavků kladených Nařízením na správce a zpracovatele osobních údajů. 

 

Nařízení představuje nový právní rámec ochrany osobních údajů v evropském prostoru, které bude od 25. května 2018 přímo stanovovat pravidla pro zpracování osobních údajů, včetně práv subjektu údajů (fyzické osoby). V českém právním prostředí tak Obecné nařízení od 25. května 2018 nahradí zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, resp. zákon o ochraně osobních údajů, jednou z povinností školy  je  "Jmenování pověřence pro ochranu osobních údajů“ a to dle  Čl. 37 odst. 1 obecného nařízení o ochraně osobních údajů.

Základní škola Cetkovice, okres Blansko, příspěvková organizace jmenovala ke dni 25. května 2018 jako pověřence Ing. Michaelu Müllerovou  email: mmullerova@volny.cz.

Podrobnější informace ohledně GDPR ve veřejné správě najdete na   http://www.mvcr.cz/gdpr/clanek/ochrana-osobnich-udaju-rozcestnik-metodicke-podpory.aspx

 


Partneři webu: Školní batohy :: SUPER NOVINY žáků z páté třídy ZŠ Cetkovice